Majlis Ansarullah Nederland organiseerde haar eerste jaarlijkse sponsorloop in Amsterdam.

De wandeling werd gehouden op 20 mei 2017 in Baitul Mahmood en het omliggende gebied. Door de Genade van Allah namen meer dan 100 mensen deel aan het programma vanuit het hele land om fondsen te werven voor goede nationale liefdadigheidsinstellingen. De wandeling begon om 11:00 uur met stille gebed en het eindigde om 14:15 uur. Na de wandeling werd de lunch geserveerd en werd er een korte slotzitting gehouden. Sadr Sahib Mirza Fakhar Ahmad Sahib sprak de deelnemers toe en gaf een interview aan de persvertegenwoordigers. Het programma liep rond 16:00 uur af, waarna Zohar & Asr-gebeden werden gehouden. Het regende toen de wandeling begon maar de weer veranderde bij de slot tot een ​​prachtige lentedag.

De route – meer dan 10 km – lag in de regio Amsterdam-Noord dat starte ​​en eindigde in Baitul Mahmood-Moskee. De geplande route was langs de wegen van Broek in Waterland. Op belangrijke locaties werden voldoende verversingspunten met water, sappen en broodjes geplaatst om de wandelaars op te frissen. Eerste-hulp auto’s cirkelden rond de route om hulp te schieten voor noodgevallen. Met de Genade van Allah zijn er geen noodgevallen ontstaan ​​en het programma is goed verlopen. Het doel van de wandeling was om € 10.000 te verzamelen voor de drie liefdadigheidsorganisaties – Humanity First, UNICEF en KWF – en in feite is dit jaar meer dan € 11.200 opgehaald. Op de dag werd een contante bijdrage van meer dan € 5.000 verzameld met de resterende beloofde betalingen voor afhaling bij voltooiing.

Alle deelnemers kregen een medaille en trofeeën werden uitgereikt aan degenen die de wandeling snelst hadden voltooid. Dit was de eerste keer in de geschiedenis van Majlis Ansarullah Nederland dat Majlis Ansarullah een sponsorloop organiseerde, en het is te hopen dat inshAllah dit een vaste onderdeel zal worden van onze jaarlijkse kalender. Moge Allah alle vrijwilligers en deelnemers zegenen die van deze dag een gedenkwaardige gebeurtenis hebben gemaakt. Ameen.

 

Voor meer foto’s Click hier